Горещи новини

В рамките на 6 месеца ЕС спира доставките на руски петрол

| 10:48

Страните от Европейския съюз ще спрат вноса на руски петрол и рафинирани продукти, каза в сряда ръководителят на Европейска комисия, предлагайки шести кръг от санкции срещу Москва заради войната в Украйна.„Ще прекратим доставките на суров петрол от Русия в рамките на шест месеца и рафинирани продукти до края на годината“, каза Урсула фон дер Лайен пред Европейския парламент, което предизвика аплодисменти от страна на депутатите. „Това ще бъде пълна забрана за внос на целия руски петрол, морски и тръбопроводен, суров и рафиниран.

„Няма да е лесно. Някои държави-членки са силно зависими от руския петрол. Но ние просто трябва да работим върху това“, каза фон дер Лайен за предложението, което изисква одобрение от всички 27 страни от ЕС, за да влезе в сила.

Пред Европейския парламент председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен съобщи, че новите санкции се предвижда да засегнат най-голямата руска банка Сбербанк, както и високопоставени военнослужещи, извършили военни престъпления в Буча и при обсадата на Мариупол. По нейните думи санкциите предвиждат три руски телевизии, които не бяха посочени конкретно, да не разпространяват програмата си в ЕС нито в ефир, нито онлайн.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!