Горещи новини

В района на „Дунав мост 2“ откриха 10 кила кокаин, скрит в камион с кучешка храна

| 11:15

Митнически служители откриха в района на ГКПП „Дунав мост 2” 10,7 кг кокаин, укрит в камион с кучешка храна. Дрогата е намерена на 24 юли около 23.11 ч., когато инспектори спират за щателна проверка хладилен тежкотоварен автомобил, пътуващ от Франция за Турция.Шофьорът е декларирал, че превозва кучешка храна, съобщават от Агенция „Митници”, цитирани от „Нова“. В хода на проверката обаче митническите служители откриват в кухина между две тръби под спойлера на кабината общо 10 пакета, опаковани с тиксо.

При отваряне на един от пакетите установяват наличието на бяло прахообразно вещество, което при направен полеви тест е реагирало положително на кокаин. Шофьорът е привлечен в качеството на обвиняем за незаконно пренасяне на дрога през границата на страната. Мъжът е задържан за 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!