Горещи новини

В Разлог разшириха пакета социални услуги за подкрепа на уязвимите семейства и деца

-16:08-Razloginfo.com

Община Разлог разшири пакета от предлаганите социални услуги и мерки за подкрепа на уязвимите семейства и деца, както и предоставяне на по-добра грижа за децата и социална интеграция на семейства и деца като успешно реализира проект „Ремонт на помещения, предвидени за разкриване на Център за обществена подкрепа в гр. Разлог“ и през месец март миналата година Център за обществена подкрепа започва да функционира като делегирана от държавата дейност с капацитет 20 места.

В ЦОП се предлагат широк спектър от услуги и дейности за подпомагане на деца и семейства в риск с цел предотвратяване на институционализацията на децата и преодоляване на други рискови ситуации за тяхното развитие.

Децата в риск и техните семейства на територията на общината, включени в териториалния обхват на ЦОП, имат възможност да ползват социалните услуги, които са им необходими с оглед ефективното им социално включване и зачитане правото на децата.ЦОП работи както с отдел „Закрила на детето“ към Д „СП“ Разлог, така и с родители, които сами са потърсили помощ за справяне с различни проблеми в семейството и извън него. Възможността в ЦОП да се работи с родители, които сами са потърсили услугите на специалистите в центъра е изцяло насочена към подкрепа и съдействие за преодоляване на кризите и рисковете за детето и семейството. Изключително важно е да се оказва необходимата подкрепа на всяко дете, независимо от обстоятелството.

Въпреки че откриването на центъра съвпадна с разразилата се пандемия от COVID – 19 и обявяването на извънредно положение в цялата страна, Център за обществена подкрепа успя да заработи, и първите потребители започнаха да посещават центъра още през месец април.
От откриването до сега, през центъра са минали 48 потребители.

В ЦОП работи квалифициран екип от специалисти, който в своята работа се стреми към постигане на „социално благополучие“ и включва както работата, така и нейното управление.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!