Горещи новини

В Разлог осъмнахме с -20, но ето кой държи рекорда днес

-15:46-Razloginfo.com
Снимка: Николай Ядков, фейсбук ДДРФ
Най-ниската за тази зима температура – минус 23 градуса, е измерена тази сутрин в 07:20 часа в Севлиево, съобщи метеорологът Иванка Иванова. В Самоков също е отчетена тази температура. В същия час в Разлог температурата беше -20, докато на „Шилигарника“, над Банско, „само“ -19.Според данните на местната метеорологична станция в Севлиево, на 24 януари температурата е била минус 15,4, а на 20 януари – минус 11 градуса, през останалите дни студът не е бил толкова остър, колкото днес.Иванова обяснява рекордните студове през зимата, както и много високите температури през лятото, с котловинния релеф на Севлиево, където въздушните маси се задържат по-дълго.Тя припомни, че най-ниската температура в Севлиево е измерена на 9 февруари 2005 година, когато термометърът е паднал до рекордните тогава за страната минус 34 градуса.

Останалите ниски температури, измерени тази сутрин в страната, са в Чепеларе – минус 21,6 градуса, в Златица – минус 20,2 градуса, в Дупница – минус 18,9 градуса, в Панагюрище – минус 18 градуса, в Перник и Девин – минус 17, 8 градуса, във Велинград – минус 18,4 градуса, в София – минус 15,9 градуса, в Кюстендил – минус 15,3 градуса.

Най-топлият ден от настоящата седмица ще бъде в петък, когато максималните температури ще са между 8 и 13 градуса. В отделни райони не са изключени и по-високи стойности.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!