Горещи новини

В Разлог лампи няма да се гасят! Режим на уличното осветление твърдо няма да има

| 11:26

На провелото се вчера заседание на Общински съвет – Разлог, общинският съветник Димитър Марков зададе въпрос към кмета на Разлог, във връзка с вероятността да се въведе режим на уличното осветление в Разлог, на фона на баснословните сметки, за които съобщават други общински администрации и кметове в страната.Кметът категорично увери, че режим няма да има.

Такава крайна мярка никой не заслужава. Няма как чрез намеса в размера на местните данъци и такси, откъдето се формира част от бюджета на общината, към момента, да се преодолее това нарастване на сметката в цената на уличното осветление.

През годините голяма количество от лампите на осветлението са подменени с енергоспестяващи, което е довело до не чак толкова висока цена на сметката през декември, а именно само с около 30%, имайки предвид двойното и тройно увеличение, което инкасират други общини в страната.

В момента е поръчана експериментална разработка, който дава възможност през нощта уличното осветление да свети с намалена мощност, около 50%, за да се пести енергия.

Последвайте ни:

2 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!