Горещи новини

В Разлог и общината търговия на открито – само за селскостопанска продукция

-10:44-Razloginfo.com

Въз основа на заповед на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, кметът на Община Разлог издаде заповед, в която се забранява търговската дейност на открито, на пазари за промишлени стоки, с изключение за селскостопанска продукция.

Заповедта се отнася за всички пазари, находящи се на територията на община Разлог считано от 19.10.2020 г. до второ нареждане


„Правим това превантивно, защото пазарищата се посещават от много хора, включително и от жители на други общини, а мерките почти не се спазват. Ще дадем възможност единствено на производителите, за да могат да продадат продукцията от селскостопанската си дейност. Засега не предвиждаме други ограничения, но ще засилим контрола по спазване на сегашните мерки. Той ще бъде насочен най-вече към закритите обществени места – заведения, магазини и т.н. Предвиждаме допълнителни съвместни екипи с полицията, които ще правят проверки и ще глобяват. За неносене на маска глобата е от 300 лв. до 1000 лева и е индивидуална”, коментира градоначалникът.

Той подчерта, че местната болница приема заразените от четирите общини – Разлог, Банско, Белица и Якоруда, което прави лекарите и медицинския персонал най-уязвими откъм заразяване. Красимир Герчев допълни, че е особено важно да се опази тяхното здраве, за да не се изпада в ситуация да няма кой да лекува заразените. От друга страна, заразяването на медик и предвид контактите му с много други пациенти, които приема и лекува, също е предпоставка за разпространение на вируса.

Припомняме, че миналата седмица бяха затегнати мерките и в община Белица. Там кметът Радослав Ревански забрани за срок от две седмици провеждането на всякакъв вид масови мероприятия, в т.ч. сватби и кръщенета.

Източник: E79 News

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!