Горещи новини

В Разлог завърши 13-ата Международна лятна академия за изкуство „Огънят на Орфей“

-11:26-Razloginfo.com

Разлог, за седми пореден път, разтвори щедра прегръдка към участниците в събитието, които тази година бяха близо 150. Причина за силния интерес на децата и младежите към Академията е прекрасният екип от преподаватели – 25 педагози и творци, получили международно признание и готови да споделят своите знания, опит, любов към изкуството и красотата с младите таланти.

Току-що финиширалата Академия се отличи и с рекорден брой участници от Разлог, в сравнение с минали години: над 30. Участието им бе най-активно в класовете по живопис, театър, народно пеене и артквилинг.

В своята фестивална част Академията представи 11 вечери с концерти, представление и изложби с вход свободен – подарък за всички граждани и гости на града. Централно място в концертната програма заемат концертът на фолклорните класове – на открита сцена пред Община Разлог с Бинка Добрева (народно пеене), Пейо Пеев (гъдулка) и Николай Докторов (кавал), както и концертът на преподаватели, сред които има известни творци и изпълнители – Мичо Димитров (цигулка), Евгения Тагарева, Надежда Цанова, Евгени Желязков (пиано), Росен Идеалов (кларинет), Петър Македонски (тромпет), Санел Реджич (китара) и др.
На финалната изложба в Читалището на Разлог бях изложени десетки творби, като ключов момент е проектът „Разложка мозайка“ – дървени плочки с размери 30/30 см, изрисувани с мотиви от Разлог и околностите му, които могат да бъдат монтирани като мозайка в града.

Академията завърши с финален концерт на преподаватели и участници в класовете по пиано, клавирни ансамбли, цигулка, оперно пеене, кларинет и тромпет.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:
Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!