Горещи новини
Третокласници, от ОУ “Н. Парапунов“, предлагаха варианти за чисто училище, град, околна среда и планетаОтличиха за проявено творческо въображение ученици от ОУ “Н. Парапунов“ – Разлог в конкурса „Магията на Кукеровден”В СУ „Братя Каназиреви“, в Деня на Земята, призоваха да опазим нашата планетаОтговорността към служители, партньори, консуматори и общността е в основата на Доклада за устойчиво развитие на Загорка за 2020Откраднаха незаключен „Сеат“ в РазлогС шарени яйца и великденски зайчета Великден дойде предварително в РПГ „Никола Стойчев“Осмокласници, от РПГ „Никола Стойчев“, призоваха за грижа към околната среда в Деня на ЗемятаЗаловиха 19-годишен от Добринище, седнал зад волана след употреба на наркотични веществаУченичка, от ОУ ,,Никола Парапунов“ – шеста на Националното състезание „Ключът на музиката“„Мастър шеф” „стъпи“ в НУ “Св. Св. Кирил и Методий“ – Разлог

В последния ден на фестивала „Фолклорна магия“ в Банско „Собраа се арамии, арамии банскалии“

С възстановката „Собраа се арамии, арамии банскалии“ продължи днес фестивалът „Фолклорна магия“ в Банско. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пирин от отдел „Култура“ към Общината.

Възстановката се проведе в Градския парк, като беше пресъздадено обявяването на свободно Банско, с участието на „Пирински айдути“ и самодейци от читалище „Никола Вапцаров“.

Фестивалът „Фолклорна магия“ е с конкурсен характер и е предназначен за самодейци от всички фолклорни области на страната, без възрастови ограничения.

Участниците са разделени на четири категории – пеене, свирене, танци и демонстрация на обичаи и традиции. Трите дни от фестивала са с дневна конкурсна програма и вечерни концерти на популярни и обичани фолклорни гост-изпълнители.

И тази година фестивалът премина под надслов „Да съхраним заедно българщината!“

Последвайте ни:
Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
error: Content is protected !!