Горещи новини

В Нова Зеландия: Протестираща срещу мерките обяви, че напуска съпруга си, защото си сложил бустерна доза

-11:34-Razloginfo.com

Протестираща от Нова Зеландия обяви, че напуска съпруга си, защото си е поставил бустерна доза срещу Covid-19.„Напускам съпруга си. Той получи бустерна доза днес. Той си отиде за мен. Не искам да имам нищо общо с него“, каза жената пред медиите на третия ден от протестите.

„Честно казано сериозно вярвам, че той ще умре“, допълни тя.

Интервюто й е заснето по време на блокадата до парламента от „конвоя за свобода” срещу Covid мерките.

Стотици автомобили, камиони и мотоциклети, превозващи хиляди хора, се събраха от цялата страна в Уелингтън във вторник сутринта, за да протестират срещу твърдата политика на Джасинда Ардърн за справяне с пандемията.

Превозни средства блокираха пътищата около парламента и на други ключови места преди да излязат по улиците, за да развяват банери и плакати с искане за връщане на свободата, като осъждат мандатите за ваксини и атакуват министър-председателя.

Протестът отразява подобна демонстрация и в Канада, където „конвой за свобода“ започна да се движи из страната през януари, протестирайки срещу принудителната ваксинация срещу шофьорите на камиони, пресичащи границата с Америка.

Камионите са паркирани в Отава от една седмица, като Джъстин Трюдо е обект на критики за демонизиране на протестиращите срещу ваксините като „опасни“ антиваксъри и крайнодесни активисти.

Нова Зеландия, където повече от 76 процента от населението е напълно ваксинирано срещу Covid, наложи ваксина за някои професии – като полицаи, лекари и войници.

Няколко от протестиращите в Уелингтън носеха канадски знамена, включително емигрант на име Били „Просто подкрепям братята в Канада, които се борят за свободата там“, каза той.

Нацията е отчела само 53 смъртни случая от вируса сред петмилионното си население.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!