Горещи новини

В Москва самотен баща на 4 деца бе глобен, защото си пуснал украинска песен в колата

| 15:01

Тоталитаризмът в Руската федерация придобива все по-абсурдни размери. В столицата Москва баща, който отглежда четири деца, бе глобен с 50 000 рубли и осъден на 15 дни в ареста, защото си е пуснал украинска песен в автомобила.Тверският районен съд на Москва е наказал руския гражданин Антон Усов по обвинение в „дискредитиране“ на руската армия (чл. 20.3.3 от Кодекса за административните нарушения) и неподчинение на полицай (чл. 19.3 от Административния кодекс). Това съобщи за „ОВД-Инфо“ съпругата на Усов.

Според изданието Усов е самотен баща, той има четири непълнолетни деца на негова издръжка. Съпругата на мъжа не е законен настойник на тези деца. Според правозащитници на 12 октомври гражданинът е бил задържан от пътна полиция. Причината била, че Усов слушал украинска музика в колата си.

Правозащитници съобщиха, че през септември в Москва е била задържана местна жителка, която слушала украинския химн в апартамента си. Според приятелка на задържаната в полицията са ѝ взели отпечатъци, но така и не са съставили акт за нарушението. Известно е и за няколко глоби и административни арести на окупирания от руснаците украински полуостров Крим за слушане и изпълнение на украински песни. Така през август на полуострова беше арестуван диджей, който пусна песента „Дике поле“. Други граждани пък бяха изправени пред „правосъдието“ в Крим заради слушане на „Червона калина“.

Военнопрестъпният режим на Владимир Путин налага все по-абсурдни репресии срещу собствените си граждани. Споменаването на думата „война“ в Руската федерация е забранено, макар че Кремъл не дава логично обяснение защо тогава мобилизира 300 000 души, за да ги прати на смърт в Украйна.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!