Горещи новини

В Италия арестуваха български гражданин за контрабанда на 9 тона цигари

| 18:03

Финансовата гвардия на северния италиански град Империя съобщи, че е арестувала български гражданин за контрабандата на 9 тона цигари. Той се е опитал да ги внесе през френско-италианската граница във Вентимиля. Властите контролирали тира, шофиран от българина, но се натъкнали на несъответствия между документите му и отговорите, дадени от шофьора. С помощта на кучета италианската гвардия решила да провери по-подробно товара в камиона.Така под пратките от метални елементи властите се натъкнали на скритите 45 хил. кашони с 900 хил. пакета цигари, тежащи общо 9 тона.

Ставало въпрос за контрабандни „Марлборо”, „Уинстън” и „Честърфийлд”. Предполага се, че контрабандните цигари можели да донесат печалба от 1,5 млн.евро на черния пазар.

Българинът, хванат на престъплението, бил арестуван, а неговият камион – поставен под запор. Само преди две седмици бяха задържани в Италия и други двама българи за контрабанда на 8,7 тона цигари. Това стана по време на прoверка на камиона им, с който пресичали границата на Италия с Австрия при Бренеро.

На 13 април пък властите в Реджо Калабрия арестуваха българин с 9 тона контрабандни цигари в камиона му, който идвал от Испания. Той се опитвал да достигне с ферибот до Сицилия. Българинът беше осъден по бързата съдебна процедура на година и 4 месеца затвор, а цигарите на стойност 1,5 млн.евро бяха

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!