Горещи новини

В Елешница сезираха МОСВ и РИОСВ, искат налагане на санкции спрямо кмета на Разлог

-15:05-Razloginfo.com
В Елешница остро реагираха на бездействието от страна на местните власти, по отношение на речното корито на река Златарица, която заля 10 къщи в селото, то е затрупано с камъни, а асфалтът на улиците е подкопан от придошлите води.

В тази връзка са пуснати сигнали до Министерство на околното среда и водите и Регионална инспекция за околна среда и води – Благоевград с подател Кръстьо Паланков.
Вижте какво сподели той във фейсбук групата Елешница (без редакторска намеса):
Едно общество е благоденстващо и силно, когато е сплотено и единно в позициите си. ПОДКРЕПЯМ инициативата на Анна Тричкова и останалите засегнати жители на село Елешница за сезиране на медиите и подписка за проблемите с коритото на река Златарица. От своя страна сезирах инситуции, като МИНИСТЕРСТВОТО НА ОКОЛНАТА СРЕДА И ВОДИТЕ и РЕГИОНАЛНА ИНСПЕКЦИЯ ЗА ОКОЛНА СРЕДА И ВОДИ – гр. БЛАГОЕВГРАД със сигнал за реакция от тяхна страна и налагането на определени санкции спрямо Община Разлог и в частност кмета на общината г-н Герчев поради непредприемане на действия от тяхна страна за решаване на проблемите с околната среда и водите в Елешница. Не е нормално поради неглижиране и бездействие селото да бъде залято с кална маса, затрупано от камъни, а асвалтът на улиците подкопан от придошлите води.
Според мен е редно хората от засегнатите къщи да потърсят правата си и да поискат финансова компенсация от Община Разлог за причинените им имуществени и неимуществени вреди. Разговарях с адв. Йоана Лозанова ( съпругата ми ) и тя заяви, че ако някой от пострадалите реши да потърси правата си по съдебен ред, тя ще го представлява безплатно в съда.
Последвайте ни:

2 Comments

  1. Нали не им харесваше община Белица отцепиха се и минаха към община Разлог,сега към коя община ще минат?Питам за един преател.

  2. Гонете си вашия кмет бе, един баджер и 100 чила нафта ле не може да осигури?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!