Горещи новини

В Елешница отбелязаха 110 години от Освобождението

-9:50-Razloginfo.com

Елешница отбеляза 110 години от Освобождението си с поднасяне на венци и цветя и тържествена програма на площада в селото.Рано вчера признателни жители на Елешница и потомци на Стефан Чернев отдадоха почит пред паметника на всички герои, сражавали се в защита на разложкото село през 1912 година.

В тържествената програма участие взеха малките певици Ивайла и Теодора, ЖФГ „Детелини“ и МФГ „Русалии“- с. Бачево, ДТС „Илиопол“, ЖФГ „Зорница“ и фолклорна група за хора- село Елешница, разложките танцови клубове „Мехомия“ и „Пирински наниз“, както и ДЮТС „Разложанче“, СГГД „Гердан“. Специални музикално-танцови поздрави, под съпровода на гайди, отправи ансамбъл „Борика“ от село Стойките.

Честванията на годишнината от Освобождението приключиха с празнична заря и дълго хоро, на което се хванаха всички жители и гости на село Елешница, редом до участници в концерта.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!