Горещи новини

В Добринище се проведе V-я Международен фолклорен фестивал за танцови клубове „Шарена стомна 2022“

| 13:22
В подножието на величествената Пирин планина, на място, обагрено от всички нюанси на родния фолклор, станахме свидетели на незабравимо надиграване на танцови клубове от различни фолклорни области на България. Над седемстотин танцьори със своето участие създадоха завладяваща магия от пъстрата палитра на фолклорната ни съкровищница и допринесоха за незабравимата празнична атмосфера в Добринище.Фестивалната програма включваше: семинар за народни хора, концертна част, фолклорно надиграване по двойки, награждаване и много веселие с изпълненията на Йордан Николов.
Кметът Петър Галчев награди всички участници с грамоти и награди за усърдния труд и изказа своята сърдечна благодарност към всички участници и организаторите – сем. Марянски, за съвместната работа.
Организатори на фестивала са Община Банско, кметство Добринище, НЧ “ Димитър Благоев 1925″ и сем. Калина и Любомир Марянски.
Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!