Горещи новини

В две къщи в Добърско откриха: Откраднат фотокапан от НП „Рила“ и боен арсенал без необходимите документи

| 12:10

През вчерашния ден, от полицейски служители на РУ-Разлог, са проверени две жилища в с. Добърско, общ. Разлог.Това съобщават от пресцентъра на полицията.

В едното от тях, обитавано от 31-годишен мъж от селото, е открит фотокапан, който е обект на извършена кражба от национален парк, находящ се в Рила планина, а във второто, което е обитавано от 62-годишен мъж от същото село органите на реда открили: около 20 ловни трофея от диви животни, ловна карабина с оптически мерник, около 23 патрона за гладкоцевно оръжие, около 74 гилзи за нарезно оръжие, около 38 патрона за нарезно оръжие, около 3 гилзи за пистолет и около 47 патрона за пистолет, като за всички тях не са предоставени необходимите документи за притежание и съхранение.

Двамата мъже са задържани със заповед за задържане до 24 часа. Образувани са досъдебно производство за извършено престъпление по чл.194, ал.1 от НК и досъдебно производство за извършено престъпление по чл.339, ал.1 от НК.

Последвайте ни:

1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!