Горещи новини

В Благоевград започва работа пунктът за издаване на временна закрила

| 10:34

Днес в областния център в Благоевград ще заработи пункт за издаване на регистрационни карти за временна закрила на бежанци, дошли от Украйна.„Ще се издава регистрационна карта в рамките на деня. Процедурата е облекчена със статута на временна закрила и предоставя на украинските граждани ЛНЧ номер, право на достъп до медицинска помощ, образование и работа. Ако е необходимо, украинците имат право и на социални помощи“, изясни Зорница Папучарова – директор на дирекция „Миграция“ към ОДМВР Благоевград.

Тя допълни, че е необходимо да се носят документи за самоличност, а за децата актове за раждане и всички приложим документи, които имат бежанците в себе си.

Украинците, които нямат документи трябва да направят следното:

„По закон те трябва да се обърнат към Държавна агенция за бежанците за установяване на самоличност и представяне на международна закрила. Временната закрила е приложима за законно преминалите границата на България“.

Папучарова съобщи, че ще се отворят още пунктове за прием на граждани за регистрация за временна закрила в Разлог, Банско, Гоце Делчев, Петрич и Сандански. Всички тези пунктове ще бъдат на територията на районните управления и в най-скоро време ще започнат да функционират.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!