Горещи новини

В Белица отбелязват половин век от обявяването ѝ за град

-13:37-Razloginfo.com

На 07.09.2019 /събота/ от 13.00ч. до 23.00 ч. ще се проведе   третото издание на празника на Община Белица „С любов и вяра в общите ценности“.

Тази година той се посвещава и на 50 годишнината на град Белица, когато на 29 август 1969 г. с решение на Народното събрание, обнародвано в Държавен вестник брой 68, Указ 828, на основание чл. 35.19 от Конституцията на Народна Република България и чл.6 от Закона за народните съвети Белица е обявена за град.

Целта на празника е да даде поле за изява на фолклорни състави и изпълнители от България и чужбина, които да покажат богатството на своя фолклор; да съхрани и популяризира българското и международно народно творчество и да покаже неговото достойно място сред другите народи. Да представи и популяризира модела на мирно съжителство на етнически и религиозно разнообразни общности в община Белица , който да се мултиплицира на национално и световно ниво. Стимулиране на българския туризъм, като икономическа дейност в който основно място заемат хората. Да насърчи предприемаческия дух в развитието на туризма в Природният феномен – Белица. Да обедини и покаже българските и международни занаяти /сувенири/ , земеделска и еко продукция , която производителите да изложат на открито в центъра на град Белица.

В 13.00 ч. всички участници в културната програма ще дефилират по централната улица на град Белица, облечени в автентични костюми с плакат съдържащ информация за групата и населеното място, който трябва да носите със себе си.
В деня на събитието Международната организация за защита правата на животните „Четири лапи” осигурява безплатно посещение на Парка за мечки край Белица за всички участници в културната програма.

Източник: E79 News

Последвайте ни:
Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!