Горещи новини

В Белица организират дарителска кампания за възстановяване на съборената къща

| 10:14

Беличани организираха дарителска кампания за събиране на парични средства за подпомагане и бързо възстановяване на нанесените щети за съборена къща. По желание на собственичката на къщата Величка Чонкова дарителската кампания се преустановява до момента, в който се установи, че има необходимост да се събират средства.Това, което зависи от нас, е отново да проявим своята съпричастност за даряване на парични средства за оказване на финансова помощ за незабавно възстановяване на нанесените щети, казват от читалището.

„Днес, предстои обследване на сградата и общината също ще окаже финансова помощ за възстановяване на щетите“, каза кметът на община Белица Радослав Ревански, който прекъсна отпуската си и е на терен.

Вчера около 14 ч.40 мин. камион с дърва събори част от къщата на Величка Чонкова от град Белица. Тежката машина е превозвала дърва, когато ремаркето се откъсва и се спира в жилищната постройка. По това време в нея не е имало хора.

Експерт в Община Белица: Къщата може да бъде възстановена след инцидента

Прекарах нощта при дъщеря си. Не мога да направя този ремонт сама, каза собственичката на имота Величка Чонкова. Излязохме на разходка както обикновено. По пътя ми се обади комшийката и каза да се прибирам по-рано. Като видях каква е картината… не мога да се съвзема. Не мога да преценя какво може да се направи оттук нататък, каза Чонкова.

Тя добави, че ще разчита на кмета и на собствениците на камиона, които са обещали да възстановят дома й. Казаха, че всичко ще оправят, но това са само обещания все още, каза Чонкова.

Според инж. Марценкова от общината къщата се намира на главна пътна артерия в града и е цяло чудо, че няма пострадали по инцидента. Тя добави, че постройката може да бъде възстановена и ще се направи всичко възможно да се помогне на пострадалите.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“
Източник: agencia.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!