Горещи новини

В Белица кампанията за насърчаване на детското четене „Походът на книгите“ представи и авторски приказки

-9:28-Razloginfo.com

Петокласници от СУ “Св. св. Кирил и Методий „ гр. Белица водени от учителката по български език и литература Димитрина Мраценкова-Колева се включиха в Националната кампания за насърчаване на четенето „Походът на книгите“ на Асоциация „Българска книга“.В четири академични часа по литература петокласниците се докоснаха до своите любими детски книжки в детския отдел на читалищната библиотека.

Учениците от 5 „а “ клас четоха на глас откъси от приказки на български и чужди автори. Преди да започнат четенето, децата разказаха биографиите на любимите си детски писатели Ангел Каралийчев, Шарл Перо, Ханс Кристиян Андерсен и др.

Изненада поднесоха учениците от 5 „б“ клас, които прочетоха авторските си приказки представени в Националния детски конкурс за авторска приказка с мото „Ще ти разкажа приказка“.

Вчера в 16.00 ч. учениците от началния курс на СУ “Св. св. Кирил и Методий  се впуснаха един своеобразен маратон на четенето в първото масово мероприятие от „Седмица на детската книга и изкуствата за деца“ в Белица.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!