Горещи новини

В Банско се проведе първото издание на купа „АлПиринСки” по ски-алпинизъм

| 13:27
На 9 април в Банско се проведе първото издание на купа „АлПиринСки” по ски-алпинизъм. Над 30 състезатели участваха в различните категории. Мъже и жени в различни възрастови групи мериха сили по три маршрута с общо начало от м. Шилигарника.В състезанието се включиха и доайените в този спорт у нас – доц. Кънчо Долапчиев, участник в първото международно състезание по ски-алпинизъм през 1968 г. в Леко – Италия и член на легендарната българска експедиция до Еверест през 1984 г., и доц. Александър Шопов – ръководител катедра „Туризъм, алпинизъм и ориентиране” в НСА „Васил Левски”.
В най-трудния маршрут в категория „А” състезателите на клуб „АлПиринСки” – Никола Калистрин и Михаела Димитрова заеха първите места.
На награждаването присъстваха кмета на община Банско Иван Кадев и зам.- кмета Костадин Атанасов. Кметът изрази подкрепата на ръководството за спортните клубове в общината. Той поздрави организаторите за отличното провеждане на състезанието и пожела то да се превърне в традиция, която да привлича все повече участници.
Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!