Горещи новини

В Банско очакват ръст в резервациите на британци през февруари

| 15:18

Туроператорите, работещи на британския пазар, изразиха надежда, че очакват до дни заповед на Министерството на здравеопазването за отпадане на зелените сертификати за деца от 12 до 17 години. Това според тях ще доведе до голям ръст в резервациите на туристи от Великобритания и особено през февруари, когато е ученическата зимна ваканция. Това стана ясно на среща в курортния град между ръководството на Община Банско и Роб Диксън, посланик на Великобритания в България.В срещата взеха участие още Пол Кларк, консул на Великобритания в България, Теодора Манева, вице-консул на Великобритания в България, представители на ЮЛЕН АД – концесионер на ски зоната, Областно управление на МВР – Благоевград, МБАЛ – гр.Разлог, туроператори, представители на туристическия бранш в Банско.

Основната тема на срещата бе свързана със сигурността по отношение на ковид мерките. От полицията бе дадена информация, че още от началото на зимния сезон се правят засилени съвместни проверки от органите на МВР и структурите на РЗИ по отношение спазването на всички въведени противоепидемични мерки в страната, включително и задължителната дистанция в местата за настаняване и заведения за хранене и развлечения.

Представителите на ски зоната увериха присъстващите, че вече две години стриктно спазват всички предписани от Министерство на туризма правила за прилагане на противоепидемичните мерки при извършване на туристическа дейност. И през настоящия зимен сезон са взети необходимите мерки за осигуряване на безопасно ползване на съоръженията в ски зона Банско.

Освен ситуацията с ковид, бе обсъдена и сигурността на туристите. От полицията увериха, че има засилено полицейско присъствие, както в района на ски зона Банско, така и в самия град и на всички входно-изходни артерии.

От Британското посолство благодариха на всички присъстващи за отзивчивостта и пожелаха успешен и безавариен сезон.

Източник: agencia.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!