Горещи новини

В Банско недоволстват от закриването на полицейския участък в Добринище. Председателят на ОБС излезе с отворено писмо

| 14:25

В Банско недоволстват от закриването на полицейския участък в Добринище. Председателят на ОБС разпространи отворено писмо, което публикуваме без намеса:.

Отворено писмо до:
Министъра на вътрешните работи;
Директора на Областната дирекция на МВР – Благоевград;
Началника на РУ на МВР – Банско;

Уважаеми господа,

в качеството ми на Председател на Общински съвет – Банско, съм упълномощен от жителите на град Добринище да изразя тяхното остро недоволство от закриването на полицейския участък в града, на основание заповед 8121к-4145/17. 05. 2022г. на министъра на вътрешните работи. Както е известно, в последните години, Добринище се превърна в целогодишен курорт, поради природните дадености и близостта му с други курорти от национално и европейско значение. Не само през зимата, но и през летния сезон, тук пристигат на почивка хиляди граждани от страната и чужбина.

Досега полицейският участък, макар и трудно, поради намаления си състав, се справяше с опазването на реда и спокойствието както на гражданите, така и на гостите на града и местната общност намира закриването му като недопустимо. Като се отнасям с разбиране към реформите в МВР, мисля, че е редно да бъде преосмислено решението за закриването на участъка, поради спецификата на града като известна курортна дестинация.

В противен случай, съществува реален риск криминогенната обстановка да бъде завишена, което е в ущърб както на хората, така и на Министерството на вътрешните работи.

Оставам с уважение към усилията ви към реформиране на системата, но и едновременно с това намирам за редно реформата да се случва след обстоен анализ и индивидуален подход към всеки отделен случай. Надявам се да бъде обърнато полагащото се внимание на настояването на гражданите и заповедта отменена., се казва в писмото.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!