Горещи новини

В Банско взимат превантивни мерки срещу африканската чума по свинете

-13:39-Razloginfo.com

Във връзка със създалата се тежка епизоотична обстановка и регистрираните нови огнища на болестта „Африканска чума по свинете”, на 25.07.2019г. кметът на община Банско г-н Георги Икономов свика Общинската епизоотична комисия.

В работата на комисията взеха участие и представители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”- Благоевград, Областна дирекция „Земеделие” Благоевград, кметовете и кметските наместници на населените места на община Банско.

Д-р Снежина Грънчарова, официален ветеринарен лекар, информира присъстващите за симптомите на болестта АЧС и начините на пренасяне на заразата и епизоотичната обстановка в страната.
На срещата бяха набелязани мерки за осигуряване на по-добра информираност на жителите на община Банско за болестта.
Възложено бе на кметовете, кметските наместници, отдел „ОРС” да изготвят списъци на лицата, отглеждащи свине за лични нужди в така наречения „заден двор”, като същевременно се информират за задължението им за регистрация на животните съгласно изискванията на Закона за ветеринарномедицинската дейност.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:
Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!