Горещи новини

Вътрешното ядро ​​на Земята не е твърдо или течно. То е суперионно

-10:10-Razloginfo.com

Структурата на земното ядро ​​може да е различна от всяко друго състояние на материята, установиха изследователи. Ю Хе, физик от Китайската академия на науките и водещ автор на изследването, публикувано този месец в списание Nature, казва, че изчисленията оспорват това, което учените някога са разбирали за вътрешното ядро.Хе и колегите му откриват, че вътрешното ядро ​​създава суперионно състояние, съставено от водород, кислород и въглерод. Хе поясни, че структурата на ядрото на Земята не прилича на никаква твърда или течна форма.

„Това е доста ненормално“, казва той в изявление пред USA TODAY. „Втвърдяването на желязото на вътрешната граница на ядрото не променя подвижността на тези леки елементи и конвекцията на леките елементи е непрекъсната във вътрешното ядро.“ В същото време ядрото на Земята бързо се охлажда, разкрива проучването.

Тъй като изследователите не са могли директно да проучат ядрото на Земята, те анализират данните от земетресенията и създават симулации, които отразяват наляганията и температурите, открити във вътрешното ядро. Вместо твърда компресирана топка от желязна сплав, изследването на Хе откриват прегрети твърди и течни състояния, известни като суперионни по време на симулациите.

Изследването оставя един въпрос без отговор: Защо тази суперионна форма се намира във вътрешното ядро ​​на Земята? Хе казва, че са необходими повече изследвания.

„Мисля, че са необходими повече изследвания, за да се обяснят други сеизмични характеристики, като сеизмична анизотропия, във вътрешното ядро“, каза той пред ABC Science News.

Източник: megavselena.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!