Горещи новини

Вътрешният министър: Настилките на АМ „Хемус“ и „Тракия“ изглеждат с лошо качество

| 17:45

Вътрешният министър Иван Демерджиев и колегата му от регионалното ведомство Иван Шишков съобщиха подробности за резултатите от проверките за основни и текущи ремонти по магистралите „Хемус“ и „Тракия“.„Встъпвайки в мандата си като служебен вътрешен министър, обещах да дам яснота докъде са стигнали разследванията по отношение на „Хемус“ и „Тракия“. В хода на проверка на работата по това докъде са стигнали разследванията се натъкнахме на два проблема. Единият е какво е вложено във вече изградените пътища и на какво се дължи тяхното лошо състояние. Другото обстоятелство, което проверихме, е дали има ремонти, които по естеството си са основни, но всъщност са правени по друг ред като текущи“, каза вътрешният министър Иван Демерджиев.

По думите му са взети проби от настилката и вложените в нея материали. „Така наречените „ядки“ от определени участъци бяха предадени на Института за пътища и мостове към АПИ за изследване. От пробите веднага се вижда, че декларираните работи са много по-малко от заложените по проекти. Вложените материали изглеждат и с много лошо качество”, подчерта вътрешният министър.

„Дебелината на пътното платно е значително по-малка. Част от материалите видимо се разминават. Запазили сме някои проби, за да може, при нужда, да бъдат изследвани от независима лаборатория и извън границите на България“, категоричен е министър Демерджиев.

Регионалният министър заяви, че са направени проверки на лот 2 и лот 3 на АМ „Тракия“. Той обясни, че при първия лот Стара Загора – Нова Загора са открили, че при дебелина на асфалта от 220 см по проект, реалната е 189 см. „В чистите пластове асфалт дебелината е 89 см, при изискуеми 120 см“, заяви той.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!