Горещи новини

Върнаха хартиената бюлетина. Какво ни чака?

| 16:43

След няколко дневни дебати и обвинения в предлагане на кодове, депутатите приеха да се върне смесеното гласуване. Така на следващите избори всеки един български гражданин ще има възможност да избира дали да упражни правото си на вот с бюлетина или с машина.Припомняме, че до това се стигна след искане на БСП, които обявиха, че много техни избиратели са поискали да се върне смесеното гласуване. Социалистите обаче са били изключително изненадани от енергията и съпротивата от страна на ПП да се върне смесеното гласуване. Георги Свиленски дори разкри, че Кирил Петков е предлагал на социалистите да им даде кодовете от машините, ако те оттеглят Законопроекта си.

От „Промяната“ се възмутиха, че нямало достатъчно време за дебати и те не могли да си кажат аргументите за изцяло машинно гласуване. Председателстващият Росен Желязков припомни, че дебатът по тази тема е продължил часове наред и след искането на БСП да се прекратят дебатите, а залата е приела, то не може да се продължи с изказванията по дадения параграф.

Преди гласуването Кирил Петков избухна от трибуната, удряйки по банката, че се ограничавал гласа на опозицията и с приемането на хартиената бюлетина ще се крадат данъците на хората. Съпредседателят на ПП заплаши за пореден път с протести, а от „Възржадане“ припомниха, как техните симпатизанти са били мачкани от кордон униформени инсталирани от управляващите „Продължаваме промяната“, а след това Никола Минчев е сложил и метални решетки на вратите на парламента.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

3 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!