Горещи новини

Върнаха скандална социална мрежа в Google Play

-20:33-Razloginfo.com

Скандалната социална мрежа Parler получи разрешение да се върне в официалния магазин за Android приложения Google Play Store. Това стана в петък миналата седмица, повече от година след като мрежата беше блокирана.Приложението Parler беше премахнато от Play Store няколко дни след щурма на Капитолия във Вашингтон на 6 януари 2021 година, тъй като социалната мрежа позволи публикуване на “неподходящо съдържание”.

Parler е популярна сред поддръжниците на бившия американски президент Доналд Тръмп, чиито публикации са цензурирани от други социални мрежи като Twitter.

Според Google, противоречивата социална мрежа е получила разрешение да се върне в Play Store, след като е изпълнила изискванията за премахване на съобщения, съдържащи агресивен език, и блокиране на потребители, които нарушават правилата на приложението.

„Всички приложения в Google Play с генерирано от потребителите съдържание трябва да използват строги практики за модериране, които забраняват неподходящо съдържание”, каза говорител на Google в отговор на запитване на AFP.

Интернет компанията добави, че позволява публикуване на приложения в онлайн магазина Google Play при условие, че отговарят на правилата за разработчици.

Преди това приложението Parler беше върнато в App Store от Apple, която го премахна през януари 2021 г., поради отказа му да модерира съдържание с подбуждане към насилие и неправомерно поведение.

Източник: technews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!