Горещи новини

Върнаха от Кипър 10-годишно българче у нас

| 14:54

Държавната агенция за закрила на детето организира връщането в България на 10-годишно дете, български гражданин, оставено без настойник в Република Кипър. ДАЗД е уведомена от българското посолство в Никозия, където е получена информация от местните социални служби, че десетгодишно българче се нуждае от закрила, която те не са в състояние да осигурят. Майката на детето изтърпява в Кипър наказание „лишаване от свобода“ за извършено престъпление. Бащата е неизвестен.Държавната агенция за закрила на детето заедно с компетентните институции в двете държави организира пристигането и посрещането му на летище София.

Детето ще бъде настанено в семейство при близки и роднини.

„Гарантирането на безопасна и сигурна среда за развитие на всяко българско дете, независимо къде се намира то, е водещо за екипа на Държавната агенция за закрила на детето, който ще положи всички усилия то да се чувства защитено“, коментира д-р Теодора Иванова, председател на ДАЗД.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!