Горещи новини

Въоръжен македонец нападна българския клуб „Цар Борис III” в Охрид

| 15:31

Въоръжен мъж нападна българския културен клуб в „Цар Борис III” в Охрид, открит преди броени дни. Това съобщи читател на „Марица“, който е станал пряк свидетел на атаката.


Инцидентът е станал преди около час. Мъжът, който е македонски гражданин, е нанесъл щети по сградата – счупил табелата и витрините. Крещял обидни думи срещу българите, като ги наричал „фашисти“.

В момента на нападението в клуба били основателите му. Те обаче не са се поддали на провокацията и не са отвърнали на агресията На мястото бързо дошли полицаи и спрели нападателя. Той е задържан. По първоначални данни е държал предмет като палка, като не става въпрос за огнестрелно оръжие.

Информацията за откриването на клуба миналата седмица разпали страстите в западната ни съседка. От опозиционната партия „Левица” призоваха за протест по време на откриването. Недоволни хвърляха яйца и камъни по сградата и скандираха: „Българи татари и фашисти”. Демонстрацията беше подкрепена лично от лидера на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!