Горещи новини

Външно привика временно управляващия Посолството на Русия заради смъртта на Навални

-15:10-Razloginfo.com

На 23 февруари временно управляващ Посолството на Русия в България беше поканен на разговор в МВнР на България. Това съобщиха от посолството на Русия. Поводът за беседата е бил смъртта на руския опозиционер Алексей Навални.По време на срещата българската страна изразила очаквания относно изясняване на причините за смъртта на Навални, а също така сподели някои тенденциозни оценки за политическата ситуация в Русия във формата на вече познатите западни клишета.

„От своя страна подчертахме, че ситуацията около Алексей Навални е изключително вътрешен въпрос на Русия и всякакви опити за оказване на натиск върху властите на страната не са нищо повече от намеса във вътрешните работи. Акцентирахме, че преди да се правят изявления по този въпрос, е необходимо да се изчакат резултатите от разследването, което се извършва от компетентните органи в пълно съответствие със законодателството на Руската Федерация“, написаха от посолството.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!