Горещи новини

Външно министерство: Напуснете Етиопия по най-бързия начин!

-17:57-Razloginfo.com

Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани в Етиопия да напуснат страната при първа възможност, като дотогава бъдат в постоянен контакт с посолството ни в Адис Абеба.От 2 ноември африканската държава е в извънредно положение. Причината – нестихващият военен конфликт между правителството на Абий Ахмед и лидерите на Фронта за освобождение на народа на Тиграй (TPLF).

Извънредното положение беше наложено след като TPLF заявиха, че през последните дни са превзели няколко града и че обмислят поход към столицата Адис Абеба.

МВнР препоръчва и да се преустановят пътуванията до и на територията на Етиопия и съветва сънародниците ни в страната да се осведомяват подробно за актуалната обстановка в района, където пребивават, като следят съобщенията на местните медии и се информират за указанията на местните власти.

По информация на българското посолство в Адис Абеба към момента няма данни за изпаднали в беда български граждани в Етиопия. Задграничното ни представителство следи ситуацията и е в готовност да окаже помощ при необходимост.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Адис Абеба на телефон: 00251 911 252 514, както и на e-mail Embassy.AddisAbaba@mfa.bg; bul.addis@gmail.com.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на Дирекция „Ситуационен център“: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или e-mail: crisis@mfa.bg.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!