Горещи новини

Вълна от недоволство срещу Джокович

-10:30-Razloginfo.com

Новак Джокович получи медицинско изключение да участва в Аустрелиън Оупън, без да е ваксиниран срещу Ковид-19.
Реверансът от страна на австралийските здравни власти към световния номер 1 породи недоволство сред фенове и други тенисисти.

Вчера деветкратният шампион от Мелбърн потвърди, че ще участва в надпреварата, след като е получил медицинско изключение.

„Направихме така, че да е много трудно да се получи такова изключение, както и да сме сигурни, че медицинският панел е независим“, коментира директорът на Откритото първенство на Австралия Крейг Тайли.

„Със сигурност би било от полза Новак да обясни какво е състоянието, заради което иска изключение, но в крайна сметка това е негово решение“, допълни Тайли.

„Не ми пука колко добър тенисист е той. Щом отказва ваксина, не трябва да бъде допуснат до участие“, обяви д-р Стивън Парнис в Туитър. В дискусията се включиха и други тенисисти. „Мисля, че това е много интересно. Няма да кажа нищо повече“, коментира първата ракета на Австралия Алекс де Минор.

Британецът Джейми Мъри добави: „Мисля, че ако аз бях без ваксина, нямаше да получа изключение. Все пак поздравления за него, че ще участва“.

Аустрелиън Оупън в Мелбърн ще се проведе в периода 17-30 януари.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!