Горещи новини

Възстановяват моста над Места в село Елешница, когато падне нивото на реката

-13:46-Razloginfo.com

След водното бедствие пострадалите региони се възстановяват. Така е и в с. Елешница, където минералната баня в непосредствена близост до река Места е била наводнена за няколко минути, за което разказа управителят на банята Петър Аршинков. Щетите от пораженията все още се изчисляват.

“Нивото на реката се повиши с три метра, а мостът бе вдигнат с метър и осемдесет над предишното ниво, но това не помогна и той се срути”, каза кметът на село Елешница Сашо Мицин пред Нова телевизия.

Той е убеден, че пешеходният мост може да бъде възстановен, но това ще се случи, когато падне нивото на реката. В самото село няма щети от придошлите води.Кметът се надява проектът за почистването на реката отново да влезе в действие.

“Сериозно количество отпадъци имаше в река Места преди няколко месеца, но почистихме с помощта на машини и доброволци, сега положението е много по-тежко”, добави Сашо Мицин.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!