Горещи новини

Възраждат легендарния плейър Winamp

| 12:23

Общността WACUP възражда легендарния медия плейър Winamp (снимка: Winamp)
Легендарният медиен плейър Winamp, който някога беше абсолютен „стандарт” за възпроизвеждане на музиката от дигитални устройства, се готви за възраждане. Екип от разработчици стартира отново Winamp.com и показа новото лого на медийния плейър. Освен това на уебсайта на проекта е възможно да се кандидатства за участие в бета-тестването, което трябва да започне скоро.Winamp беше най-популярната програма за слушане на музика във времената преди възхода на стрийминга. Тогава хората изтегляха любимите си музикални изпълнения като mp3 файлове локално на своите дигитални устройства и използваха програми за възпроизвеждане на музика, за да слушат.

Макар да бе изключително популярен, Winamp не е развиван след последната си версия 5.666, пусната през 2013 г. През октомври 2018 г. в общественото пространство „изтече” още една версия – Winamp 5.8. По това време собствениците на проекта – Radionomy – заявиха тържествено, че имат „големи планове”, но след това потънаха в мълчание.

Новата разработка на Winamp всъщност е дело на общността – Winamp Community Update Project (WACUP). Тяхната предварителна версия е вече налична. Обновен е и сайтът на популярната музикална програма, има и ново лого.

Не е известно кога хората от WACUP ще бъдат готови с разработката си, но вече се знае, че всички, които имат желание да им помогнат, могат да се запишат за бета-тестери на възкресения Winamp на сайта на плейъра Winamp.com.

Източник: technews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
error: Content is protected !!