Горещи новини

Възможно ли е?! Разкриха разработка на биологични оръжия в Украйна

| 19:49

Въоръжените сили на Руската федерация по време на специална операция в Украйна разкриха фактите за текуща военно-биологична програма, финансирана от Съединените щати. Това каза пред журналисти в неделя официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, съобщава Тасс.

Според генерала е получена информация от служители на украинските биологични лаборатории за спешното унищожаване на особено опасни патогени на 24 февруари: чума, антракс, туларемия, холера и други смъртоносни болести.

Както отбеляза Конашенков, сега документите се анализират от руски специалисти от войските за радиационна, химическа и биологична защита. „Получените документи потвърждават, че в украински биолаборатории, в непосредствена близост до територията на Русия, е извършено разработването на компоненти за биологично оръжие. В близко бъдеще ще представим резултатите от анализа на получените документи.

Някои от тях, по-специално, инструкцията на Министерството на здравеопазването на Украйна за унищожаване на патогени и актове на унищожаване в биологичните лаборатории на Полтава и Харков, ние публикуваме в момента“, каза официалният представител на руското министерство на отбраната.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!