Горещи новини

Възможно е българин да е новият милиардер на Щатите!

| 10:41

Човек от щата Илинойс спечели джакпота в размер на 1,3 милиарда долара от лотарията „Мегамилиони“, пише в уебсайта на лотарията в събота. Тиражът бе изтеглен снощи. А днес стана ясно, че печелившият билет е бил купен от бензиностанция в предградието на мегаполиса Чикаго – „Дес Плейнс“, населено предимно с българи. Местните в социалните мрежи вече залагат, че най-вероятно ултракъсметлията е тъкмо емигрант с роден паспорт.„Щастлив притежател на билет от щата Илинойс ще се наслади на лятото като следващия милиардер, спечелил джакпота от лотарията. Един билет съвпадна с всичките шест числа по време на тегленето на 29 юли и донесе награда от 1,3 милиарда долара“, се казва в изявлението.

Както отбелязват организаторите на лотарията, общата сума на печалбите надвишава нивото, изчислено въз основа на действителните продажби на билети. По-рано беше съобщено, че размерът на джакпота ще бъде 1,28 милиарда долара.

Печелившите числа са 13-36-45-57-67, мегатопка: 14. Това бе третият по размер джакпот в историята. Той нарасна толкова много, тъй като никой не бе улучил шестте числа от 15 април. Това бяха 29 последователни тиража без победител.

Спечелената сума е втората по големина за 20-те години от съществуването на лотарията. През октомври 2018 г. победителят в „Мегамилиони“ удари джакпот от над 1,5 милиарда долара, най-голямата печалба някога за един билет.

Сегашният джакпот предизвика невиждан интерес към тиражите и предизвика снощи опашки за лотарийните билети.

Собственикът на голяма верига за бързо хранене обяви, че е купил билети на всичките си 50 хиляди служители, а новинарските емисии бяха пълни със съвети как да се платят по-малко данъци, в случай на печалба.

„Мегамилиони“ се играе в 45 щата, във Вашингтон, окръг Колумбия и на Американските Вирджински острови. Шансът за улучване на печелившата комбинация е 1 към 302,5 милиона.

Източник: bnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!