Горещи новини

Във Франция ще правят живота на неваксинираните по-труден

-9:36-Razloginfo.com

Животът на неваксинираните във Франция ще стане по-труден. Това заяви президентът Еманюел Макрон. В интервю за „Паризиен“  Макрон каза, че ще ограничи възможно най-много достъпа на хората без имунизация срещу коронавирус до ключови аспекти от обществения живот.Изказването на президента идва в момент, в който в парламента текат обсъждания на законопроект, който цели да превърне здравния пропуск в страната във ваксинационен от средата на месеца. Ако мярката бъде приета, това ще значи, че документът няма вече да важи за преболедували или за представили отрицателен тест.

От опозицията обаче се противопоставят на идеята и опозиционни политици заявиха, че президентът е отишъл твърде далеч с предупрежденията си, че от 15 януари хората без ваксина няма да могат да ходят на места като ресторанти, кина и кафенета.

В интервюто си за „Паризиен“ Макрон заяви още, че не иска да „ваксинира със сила“, а се надява да насърчи повече хора да получат ваксина „като ограничи максимално техните дейности в социалния живот“.

Във вторник Франция съобщи за 271 686 нови случая на Covid-19 за денонощие – най-голям брой от началото на пандемията.

Еманюел Макрон обяви още, че решението му дали да се кандидатира за втори мандат начело на Франция на изборите през април зависи от „здравната и политическата ситуация в страната“. Сегашните проучвания дават на френския президент сериозна преднина пред вече заявените кандидати за поста му.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!