Горещи новини

Въвеждат полицейски час за непълнолетни в Чикаго

| 10:28

Въвеждат полицейски час за непълнолетни в централната част на Чикаго, града, в който живеят между 150 000 и 200 000 българи. Повод за решението на градските власти стана убийството на 16-годишен младеж.Кметицата на Чикаго Лори Лайтфут уточни, че полицейският час за непълнолетни ще важи от 18:00 часа в четвъртък до неделя. Отнася се за Милениум парк в центъра – едно от любимите места за жители и гости на Чикаго. В посочените дни непълнолетни до 18 години нямат право да се движат без възрастен придружител в района на парка.

Наредбата идва, след като в събота вечер в близост до емблематичната скулптура „Бобчето“ беше застрелян 16-годишен младеж. Пострадаха и още двама души. 17-годишен е обвинен за убийството. Подобни инциденти с жертви имаше и на други места в САЩ  през изминалите дни.

До 2020 година десетилетия наред основна причина за смъртността при децата в САЩ бяха пътно-транспортните произшествия, но от 2020 година оръжията заемат челно място в тази статистика.

Кметът на Чикаго призова всички родители и обществеността да направят необходимото, за да предотвратят повторение на подобни трагедии.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!