Горещи новини

Въвеждат допълнителни мерки за безопасността по железопътната инфраструктура

| 9:17

Зачестилите инциденти с товарни композиции на частни превозвачи наложи, Изпълнителна агенция ,,Железопътна администрация‘‘ да предприеме действия за допълнителни мерки и предписания, свързани с безопасността на движение на товарни влакове по железопътната мрежа в страната. За целта, всички вагони с бандажни колела на сглобката бандаж-колело, поставени маркери за контрол срещу превъртане и други, ще преминат технически прегледи.Допълнителните мерки за контрол на товарните вагони с бандажни колела, въведени от ИАЖА, ще бъдат оповестени на превозвачите в сектора. Железопътната администрация ще проведе заседание на Съвета по безопасност, където ще се разгледат всички нарушения и ще бъдат обсъдени въведените допълнителни мерки за превенция. Това ще се случи до края на месец февруари.

Районните разследващи комисии за съставяне на актове и наказателни постановления на виновните длъжностни лица за реализираните произшествия, се очаква да се произнесат и да съставят протоколи.

Ръководството на Изпълнителна агенция „Железопътна администрация“ предприема тези действия във връзка с констатираните нарушения от началото на годината. Предстои да бъде извършена поредица от извънредни одити на системата за управление на безопасността на железопътните превозвачи.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!