Горещи новини

Второкласници, от НУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Разлог, се превърнаха в малки огнеборци

-20:37-Razloginfo.com

Професия пожарникар – една от най-доблестните професии, въпреки напрежението и постоянния риск.

Учениците от II“а“ и II „б“ клас, при НУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Разлог, вече искат да станат пожарникари като пораснат. Това е факт след като присъстваха на демонстрация на техника, оборудване и екипировка в сградата на РС ПБЗН-гр. Разлог.

Целта на обучение е запознаване с основните правила за предотвратяване и действия при пожари. Бяхме посрещнати със звуков сигнал от пожарната кола.С интерес и любопитство децата слушаха разказите на пожарникарите за отговорната им професия. Интересно беше да се запознаят със специалното облекло и всичко необходимо за гасенето на пожар. Малчуганите имаха възможност да разгледат пожарникарската кола с нужното оборудване за противопожарна и аварийна безопасност. Всички се качиха в пожарната кола и я разгледаха подробно с любезното съдействие на пожарникарите.

Най-емоционалният момент настъпи, когато децата се превърнаха в малки огнеборци. Всеки един ученик изстреля силна струя от пожарникарския шланг.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!