Горещи новини

Вторият срок за учениците започва ротационно в повечето области на страната

| 10:02

Учениците от 1 до 4 клас, както и 8, 9 и 11 клас започват втория срок присъствено след междусрочната ваканция.Присъственото обучение в софийските училища се провежда с тестване веднъж седмично, като щадящи тестове са осигурени да всички училища в града. Без тестване влизат учениците със сертификати.

При нас се връщат 5 випуска – 5, 6, 8 ,9 и 11 клас – тоест, очакваме около 800 деца. От 6.50 до 7 влизат децата, които трябва да се тестват. Те започват да се тестват в класните стаи от 7.10 до 7.25, а след 7.15 до 7.30 влизат учениците със зелен сертификат. така избягаме струпването на много деца на входа и се провежда много бързо тестването, обясни директорът на Софийската математическа гимназия Антоан Тонев.

Коридорите са разделени в двупосочни ленти, също така се следи паралелките да не се засичат в часовете по физическо. Над 450 ученици от СМГ имат валиден зелен сертификат, но повечето от тях са дванадесетокласници и днес няма да се върнат в училище. Над 70% от педагогическия персонал има зелен сертификат, над 60% са ваксинирани и около 10% са преболедували.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!