Горещи новини

Всички музеи в общ портал за ученици

-10:25-Razloginfo.com

В единната платформа децата ще преглеждат тематичните експозиции, до момента в който взимат уроците в класната стая Единен музеен онлайн комплекс за обучение ще даде достъп на учениците до експозиции на разнообразни музеи.Първата версия на платформата, по която се работи от предходната година, към този момент е подготвена, като в нея е интегрирана осведомителна зона за Националния природонаучен музей. Предстои да бъде качено наличие и за останалите. Разработката е по стратегия „ Образование с просвета “, която МОН ще продължи, като я съгласува с дейностите по Плана за възобновяване и резистентност.

Това стана ясно на конференция „ STEM обучение с просвета и нововъведения “. Програмата подтиква връзката сред междинното обучение и науката. Тя стартира през 2019 година и има за цел възпитаници от разнообразни възрасти да могат да се допрян до научните проучвания в Българска академия на науките, а благодарение на ментори да създадат и първите си разработки. Част от тях са свързани със STEM образованието.

Идеята е то да не се лимитира единствено с създаване на съвременни кабинети и центрове в учебните заведения. А да се работи за обучение, което да свързва математиката, информатиката и естествените науки, като построява умения, а това познание след това да се трансформира в нововъведения.

По програмата „ Образование с просвета “ към този момент са подготвени над 100 учители по STEM предмети. „ Целта е да стигнем 500 “, споделя проф. Петър Бойваленков, шеф на Института по математика и информатика в Българска академия на науките. В програмата е включен и модул, който разрешава да се изнасят на практика уроци по разнообразни тематики в музеите. По време на пандемията заниманията са и онлайн.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!