Горещи новини

Всички джигити да се дават на медиите, нареди главният секретар на МВР

| 15:58

Главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров разпореди на директорите на СДВР и ОДМВР в страната предприемане на допълнителна организация по отношение на контрола на неправоспособни водачи, съобщават от пресцентъра на МВР. В това число влизат и водачите, лишени от право да управляват моторни превозни средства, както и собственици, които допускат или предоставят управлението на МПС на неправоспособни лица.В отделна точка на документа главният секретар разпорежда във всеки случай, при който е установено подобно нарушение, да се взема отношение по административен ред, съгласно разпоредбите на чл. 177, ал. 1, т. 3, буква „а“ и чл. 171, т. 2а, буква „а“ от ЗДвП към собственика, длъжностното лице или водача на МПС в случай, че е налице основание за това. Разпореждането е във връзка с анализ, извършен от ГД „Национална полиция“, на цялостното изпълнение да дейностите по тази линия.

Ето част от мерките, които предлага комисар Петър Тодоров:

– Техническите средства (полицейските камери) да са максимално натоварени.

– Увеличаване на контрола в малките населени места.

– Предприемане на незабавни действия при установяване на неправоспособен водач.

– На място да се издават протоколи за предупреждение.

– Връчване на призовка в рамките на 7 дни след установено нарушение.

– Активно наблюдение на нарушителите.

– При установяване на нарушение, да се взема отношение по административен ред.

– Наказателните постановления да се връчват лично.

МВР изтъква, че има голям брой постановления, които не са връчени (628 бр. по чл. 177. ал.1 т.1 33 от тях погасени по давност; по чл.177 ал.1 т.2 6058 бр, 580 погасени по давност; чл. 177 ал.5 100 бр. 13 от тях погасени по давност)

– Извършване на проверка защо постановленията не са връчени на време.

– Отразяване на постановленията в АИС и АНД непосредствено след връчването им.

Комисар Тодоров постави и задачи на началниците на областните дирекции на МВР. Те са насочени към противодействие на предпоставките за ПТП и изготвяне на списъци за водачите, неправомерно лишени от правото да управляват МПС. Това което, прави впечатление е предложението резултатите от проверките да бъдат изпращани до медиите.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!