Горещи новини

Всички в джаза, всички в Банско между 6 и 13 август

| 15:38

Всички в джаза, всички в Банско е мотото, под което ще премине 25-ото издание на джаз фестивала в Банско през 2022 г.Между 6 и 13 август лятното настроение в полите на Пирин ще бъде повишено от програмата на джаз фестивала.

На пресконференция кметът на града заедно с музиканти и културни дейци представиха джаз и културната лятна програма на Банско.

Истински блус и джаз се очаква в първата вечер на Blagoevgrad Blues & Jazz

Водещ на феста ще е Милица Главнишка пък ще открие фестивала.

Тази година на джаз феста в Банско ще има 20 концерта, изпълнени от 18 артисти, сред които и български.

Хедлайнери ще бъдат изпълнители от Бразилия и Унгария. Ще се усети силно дамско присъствие на музикалната сцена. Известни джаз дами ще пристигнат в Банско от Израел, Бразилия, Италия, а българският глас ще е на любимата Камелия Тодорова.

За 25-годишнината от джаз фестивала на Банско в града под Вихрен ще пристигнат аменската вокалистка Арти Петрусян, която е двойничка на Джулия Робъртс. Тя ще пее на четири езика – арменски, френски, португалски, а на български ще изпълни химна, предава Дарик.

Ще видим още холандската група Арифа, в която няма нито един холандец по народност, но в нея има и българско участие – това на Живко Василев. Ще чуем неговото изпълнение на кавал заедно с музиканти и певци от Турция, Германия и Унгария, събрани в Арифа, които ще ни преведат през Пътешествие по Дунава.

Участие в музикалния фестивал в Банско имат още украинците от Радз банд Дмитро Радзетски и брат му Сергей.

За първи път в България и в Банско идва Христо Вичев, който е роден в САЩ и е известен джаз изпълнител, никога не посещавал родината си.

Сред изпълнителите още е и победителят от Евровизия в Киев, с когото пък ще приключи фестивалът.

Източник: bansko.net

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!