Горещи новини

Все по-малка е посещаемостта в началните училища в Пиринско

-12:27-Razloginfo.com

Учениците от начален етап в Благоевградска област от първи до четвърти клас, които останаха да се обучават присъствено, се тестват срещу коронавирус по веднъж в седмицата. Оказва се обаче, че посещаемостта в началните училища в Благоевград е спаднала драстично, а причината е че голяма част от родителите се притесняват от това, че децата им могат да се заразят в клас.Родители на малките ученици са на мнение, че при високия брой заболели в областта е необходимо и децата от 1 до 4 клас да преминат на обучение в електронна среда. Голяма част от тях са преценили тази седмица да не водят децата си на училище, информира БНТ.

В цялата Благоевградска област под карантина са 30 паралелки в начален етап. Във второ основно училище в Благоевград от 305 ученици в часовете присъстват около 170. 3 от паралелките са карантинирани. В четвърто училище трудно намират заместници на карантинираните учители.

Според учители и директори по-дългата междусрочна ваканция ще облекчи обстановката в училищата. Надяват се в началото на втория учебен срок всички ученици да се завърнат присъствено в клас.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!