Горещи новини

Все още няма точна дата за връщане на учениците в клас, продължават онлайн

-15:59-Razloginfo.com

Не мога да кажа точна дата за връщане на учениците в клас, без да е избран изпълнителят на доставката на тестовете, без да е ясно каква ще е организацията, без да сме пресметнали времето, в което ще подготвим тези, които ще правят тестовете.Изказването на министъра на образованието и науката проф. Николай Денков е цитирано на фейсбук страницата на МОН.

Министерството на образованието и науката ще проведе информационна кампания за тестването на учениците, след като стане ясен видът на щадящия тест, който ще се прилага.

МОН ще използва всички налични информационни канали, за да обясни на родителите целия процес на изследване.

Всеки един родител ще има възможност да види и да прочете листовката на продукта.

Междувременно стана ясно, че има вероятност учениците от начален етап на обучение да се върнат присъствено в класните стаи най-късно до 8-и ноември, но само ако няма пълен локдаун. Това стана ясно от думите на образователният министър акад. Николай Денков, който обясни, че все още не е ясно какви ще са тестовете за децата и как ще бъдат правени.

„Това, което се появи в медиите, че от понеделник ще тръгнат децата – не е вярно. Опитваме се да влезем в другата седмица, но е напълно възможно да отидем до 8 ноември – това е крайната дата, ако няма пълен локдаун“, заяви акад. Денков пред Bulgaria ON AIR, цитиран от standartnews.com.

Министърът обясни, че спазват два принципа. ”Първият е, че за 1 до 4 клас присъственото обучение е много по-добро от онлайн обучението. Нашият фокус е да осигурим тази безопасна среда, в която родителите да се чувстват спокойни, че децата могат да влязат в клас.

Вторият принцип е, че това трябва да става доброволно. Не искаме да стресираме родителите“, подчерта акад. Денков.

Акад. Денков призова учителите да се ваксинират. „Забравете тези страхове, те са неоснователни.

Дори да имате хронични заболявания, ваксините се препоръчват, защото при хроничните заболявания Ковид-19 протича тежко”, обърна се към педагозите той. За учителите също ще има безплатни тестове, ако не са ваксинирани или преболедували.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

1 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!