Горещи новини

Все едно сме в тропиците. Температури около 30 градуса и пустинен прах във въздуха

-15:16-Razloginfo.com

Със слаб и умерен южен вятър към страната продължава да се пренася по-топъл въздух, а заедно с него и пустинен прах. Атмосферата над страната ще остане замътнена, а според последните прогнози концентрацията на фини прахови частици в много райони от западната половина от страната, областите в оранжево, днес ще бъде над допустимите норми, но утре ще започне да се понижава.И в първия ден от месец април температурите ще останат значително по-високи от климатичните норми.

Максималните в повечето райони ще са между 25° и 30°, в София – около 26°, на места по Северното Черноморие – малко по-ниски, около 18 – 19°.

Акцент във времето утре е силният вятър, в Югоизточна България – през по-голямата част на деня все още от юг, а в останалата част от страната – от северозапад.

Максималните температури ще бъдат от 21 – 22° в западните райони до 28 – 29° в Югоизточна България, в София – около 21°. Ще има временни увеличения на облачността и на места след обяд и през нощта срещу сряда ще превали и прегърми.

И по Черноморието ще бъде много ветровито. Повече облаци ще има към края на деня и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Възможно е и да прегърми.

В планините ще бъде още по-ветровито, ще духа силен и бурен вятър от запад-северозапад. Ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Температурите в курортите ще са между 10 и 17 градуса.

В сряда ще бъде предимно слънчево, а вятърът ще отслабне. Температурите в цялата страна ще се понижат и минималните ще бъдат между 5° и 10°, а максималните – между 18° и 23°. В четвъртък отново ще има райони с превалявания, нов петък и събота ще бъде слънчево.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!