Горещи новини

Всеки четвърти става част от метавселената през 2026 г.

| 11:03

Само след четири години, през 2026-та, една четвърт от световното население ще се установи в метавселената, прогнозира анализаторската компания Gartner в нов доклад, който разглежда развитието на модерната концепция.Метавселената е постоянно работещо виртуално пространство, в което хората могат да взаимодействат помежду си и с цифрови обекти чрез своите аватари. Компютри, таблети, каски за виртуална, добавена и смесена реалност и други джаджи могат да се използват за свързване с метавселената.

Според анализаторите, подобни платформи за виртуална реалност ще се развиват бързо, но технологията в момента е в ранен етап на внедряване. Gartner прогнозира, че до 2026 г. една четвърт от световното население (25%) ще прекарва поне един час на ден в метавселената.

Потребителите ще могат да правят там различни покупки, да работят в екип, да общуват помежду си, наред с други занимания. Освен това на базата на такива платформи ще работят образователни услуги и различни развлекателни услуги.

Концепцията за метавселената ще отвори нови възможности за работодателите. Компаниите ще могат да разгръщат виртуални офиси с потапящ ефект за изпълнение на задачи от разстояние.

В същото време анализаторите предупреждават, че в момента индустрията е фрагментирана и затова участниците в нея трябва да подхождат предпазливо към инвестициите в метапространството.

Източник: technews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!