Горещи новини

Всеки трети шофьор – пиян, дрогиран или без книжка! 30 пияни и 15 дрогирани заловиха за ден

| 20:46

Твърдо по около 30 шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол, залавя МВР за денонощие. Откакто се провежда засиления контрол, ежедневната справка показва стабилна бройка пияни шофьори с увеличение през почивните дни.В рамките на изминалия ден са установени общо 29-ма водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 15 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 14 – с над 1,2 на 1000, а седем са отказали тест. От МВР отчитат още, че под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 15 души, а други трима, които са били спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

За последното денонощие са проверени 7870 автомобила.

Извършен е контрол на 10 241 водачи и пътници. До момента са съставени 1910 фиша и 673 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. Проверката е в рамките на обявената от правителството „война“ на всички рецидивисти зад волана след жестоката катастрофа от 6 юли, при която загинаха две млади жени в София

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!