Горещи новини

Връщат учениците отново в класните стаи по график

-10:53-Razloginfo.com

Връщат учениците отново в класните стаи, като това ще се случва по график. Присъствената форма ще бъде възстановена частично по режима от преди 22 март.

Това означава, че от 12 март всички ученици от 1 до 4 клас ще учат присъствено. Продължава графика от там, откъдето е бил прекъснат. Първо ще върнем учениците от 7-ми, 8-ми и 10-клас. Като, ако ситуацията позволява от 26 април присъствено ще се върнат в класните стаи учениците от 5, 9 и 12 клас. От 17 май в графика се включват 6 и 11 клас, плюс 7 клас.

Целта е само 40% от учениците от 5 до 12 клас да бъдат в училище.„Всичко това е силно зависимо от общото решение за налагането на строги мерки и облекчаване на такива. Ако трябва да съпоставим сегашната ситуация с тази от ноември тя е два пъти по-добра. Има по-малко заразени учители и ученици, това най-вероятно се дължи на ваксинацията и това, че присъствения процес беше частичен. Нямаме починали учители, които да са ваксинирани, почти нямаме такива и в тежко състояние след имунизация. Ваксините имат ефект и благодарение на тях имаме шанс да възстановим учебния процес“, коментира министърът на образованието Красимир Вълчев.

До момента има общо 500 заразени учители.

Вълчев отчете, че е много по-малък процентът на заразени деца от детски градини, в сравнение с големите ученици.

„Ние до голяма степен запазихме присъственото обучение при учениците от 1 до 4 клас. То е сходно с това от изминали години, когато има различни екскурзии и грипни ваканции“, коментира още той.

Все още се водят дискусии относно отварянето на езиковите центрове. Ще бъде възстановено обучението на деца със специално нужди както индивидуално, така и групово.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!